När vi köpte Tarzan

Joakims hundlängtan

 När Joakim växte upp hade hans familj en röd cocker spaniel som hette "Cockie". Det var nog redan när "Cockie" dog som Joakims längtan efter en ny hund satte igång. När jag och Joakim träffades pratade han ofta om att vi skulle köpa hund. Jag som var hundrädd var inte alls inne på att köpa hund, jag kunde däremot tänka mig en katt. Åren gick och jag kunde ofta motivera att det inte var läge att köpa hund, tills jag en dag inte längre hade några bra argument. Efter mycket, mycket tjat gick jag med på att han skulle ringa till Inger och Alf på Lönnbackens kennel för att fråga om de hade några valpar. Överlycklig berättade Joakim att det fanns två valpar som var till salu och vi skulle få åka till kenneln och titta. Jag var väldigt tydlig med att säga innan vi åkte dit att det var minsann inte alls säkert att vi skulle ha någon hund, men titta kunde vi väl göra.

Första mötet med Tarzan

När vi kom till kenneln och skulle titta på valparna fanns det två valpar kvar av en syskonskara på totalt nio valpar. De andra valparna hade redan flyttat till sina nya hem och nu var valparna fyra månader gamla. När Inger öppnade till valparna sprang en av dem ut på en gång och började busa med oss. Jag kom ihåg att jag tyckte han var rent vild och galen. Den andra valpen satt lite lugnt och försynt kvar i hundgården en stund innan han nyfiket kom och hälsade på oss. Visst var de söta, men jag var ändå inte helt övertygad när vi åkte därifrån. Jag trodde att valparna skulle vara små, men de här var riktigt stora tyckte jag. Jag tyckte att det killade i min näsa av all hundlukten, men Joakim avfärdade snabbt min oro för allergi och sa att så luktar det alltid i hundgården, det blir inte så när man har hunden hemma. Joakim var helt eld och lågor, men jag var fortfarande osäker. Hemma pratade Joakim bara om valparna och jag sa att OM vi ska ha någon så tyckte jag mest om den lugne valpen. Han var också finast tecknad och så långt var vi överens. Några dagar senare åkte Joakim till kenneln en gång till och kelade och gosade med valparna. När han kom hem sa han: -Snälla Marie, vi kan väl köpa valpen? Jag lovar att betala den, du kan få den i födelsedagspresent!

Tarzan flyttar hem

Så blev han vår, Lönnbackens Teddy kallad "Tarzan". Dagen efter min 25-årsdag åkte vi till djuraffären och köpte korg och andra tillbehör. Sedan åkte vi till Inger och Alf för att hämta min födelsedagspresent, vår första lilla cocker-kille! Han var nybadad och fönad och luktade gott. När han tryckte sig mot mina ben och ville komma upp i famnen, kände jag att jag redan höll på att bli förälskad i denna lilla goding. Hur kunde jag ha tvekat?

Februari 2000 Tarzan busar med sin matte.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.01 | 18:23
Lite om mig... har mottagit 1
16.06 | 15:51
När vi köpte Abbe har mottagit 1
25.01 | 16:39
Startsida har mottagit 1
20.07 | 10:36
När Tarzan blev sjuk har mottagit 1
Du gillar den här sidan