När vi köpte Abbe

Vår hundlängtan

Den här gången hade vi båda två en stor och stark hundlängtan. Förlusten av Tarzan och sorgen efter honom var enorm och olidlig. Att komma hem till ett tyst hem var en plåga som inte går att beskriva. Vi kände att vårt hem inte längre kändes som ett hem, det var bara ett hus. Som ett tomt skal utan en själ. I sorg och chock gick vi båda omkring här hemma tills vi båda tittade på varandra och sa i mun på varandra: vi köper en ny hund!

Vi bänkade oss framför datorn och sökningen på internet satte igång. Flera kennlar hade valpar, men de flesta var tingade eller sålda. Först och främst kollade vi Tarzans kennel (Lönnbackens kennel), sedan omkringliggande kennlar. Till slut sökte vi i hela södra Sverige och vi hade då fått napp hos ett par kennlar. Vi ville helst av allt ha en hanhund och vi önskade en enfärgad hund den här gången, helst en röd eller svart. Vi bestämde oss för att ringa till Inger på Lönnbackens kennel för att berätta om Tarzan och för att be om råd inför nya valpköpet.

Första mötet med Abbe

Jag ringde till Inger och vi pratade länge om vad som hade hänt med Tarzan. När jag kom till mitt nästa ärende angående en ny valp säger Inger plötsligt att hon har en valp till salu. -Men på din hemsida står det att alla valparna är sålda, säger jag. -Det har blivit ett återbud, säger Inger. -Jaha, säger jag lite smått chockad. Vad är det för färg och kön? -Det är en röd hane och han är 7 veckor gammal. Nyheten träffade mig som en blixt och jag kände direkt, utan att ha pratat med Joakim, att honom ska vi ha!

Dagen därpå körde vi till Inger och Alf på Lönnbackens kennel och tittade på denna lilla underbara varelse. Förälskelsen var total och det var mycket enkelt att lämna besked till Inger; vi tar honom! Inger var glad att hon kunde hjälpa oss med en ny valp. Damen som skulle köpt Abbe hade ringt dagen efter att Tarzan dog och lämnat återbud. Det är ju nästan så att man tror att det var meningen att han skulle bli vår. 

1/6-07 Joakim med vår blivande buskille vid vårt första möte med Abbe på kenneln.

Abbe flyttar hem

Så blev han vår, Lönnbackens Teddybear kallad "Abbe". För pengar som vi fick i bröllopspresent köpte vi vår andra lille cocker-kille. Kan man få en bättre bröllopspresent? Abbe hann bli 10 veckor gammal innan vi hämtade honom, detta på grund av min systers midsommar-bröllop. Vi tyckte inte att det var så bra för en liten valp att åka över 100 mil enkel resa för att vara med på ett bröllop. Han hade det bättre på kenneln tillsammans med sin mamma och sin syster. På midsommardagen kunde vi dock inte vänta längre, utan satte oss i bilen och körde hela natten för att komma hem. Efter några timmars sömn hemma åkte vi till Inger och Alf för att hämta hem vår lilla goding. Under tiden som Inger och Alf bjöd på fika och vi skrev på köpekontraktet, somnade vår nye kille så gott i mattes famn. Var det kanske redan då som han blev en riktig mattegris?

24/6-07 Abbe är precis hemkommen till sitt nya hem. Tryggt att krypa upp i mattes knä.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

28.01 | 18:23
Lite om mig... har mottagit 1
16.06 | 15:51
När vi köpte Abbe har mottagit 1
25.01 | 16:39
Startsida har mottagit 1
20.07 | 10:36
När Tarzan blev sjuk har mottagit 1
Du gillar den här sidan